Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@05:48:25 GMT

علائم خراب شدن گیاه حسن یوسف و روش درمان آن

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۱۲۷۱۳

علائم خراب شدن گیاه حسن یوسف و روش درمان آن

حسن‌یوسف، گلی به چنین ظرافت و زیبایی، دارای یک دشمن اساسی است به نام شپشک آردآلود. شپشک‌ها با شته‌ها متفاوتند و کنترل‌شان کمی سخت‌تر.

علائم حمله این آفت چیست؟

سطح برگ‌ها حالت آردی به خودش می‌گیرد و حشرات خیلی ریزی به ساقه و برگ‌ها می‌چسبند.

روش درمان:

با مایع ظرفشویی و آب، یک محلول رقیق درست کنید. گلدان آلوده را به داخل حمام یا تراس ببرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دور آن را نایلون بکشید، طوری که راه نفوذ آب به پای گلدان بسته شود و این محلول نتواند وارد خاک گلدان شده و به ریشه‌ها آسیب بزند. بعد یک اسکاچ نرم، اسفنج و حتی یک تکه پارچه نخی را در این محلول زده و به پشت و روی برگ و ساقه‌های آلوده بکشید. در پایان کار هم دوباره با آب خالی و اسکاچ روی برگ را آرام آبکشی کنید تا از شر آلودگی‌ها خلاص شوید. سپس نایلون را از پای گلدان بردارید. صبرکنید برگ‌ها خشک شوند بعد گلدان را به داخل خانه ببرید.

یادتان باشد شرط ریشه‌کنی کامل آفات و آلودگی‌ها، صبر، حوصله و دقت است. پس طی چند هفته این کار را مرتب تکرار کنید.

آن‌قدرکه مطمئن شوید در تمام سطح زیر و روی برگ اثری از آلودگی نیست.

لازم است این دو نکته را فراموش نکنید:
الف ـ حتما پشت برگ‌ها را هم وارسی کنید و از شست‌وشوی آن‌ها غافل نشوید.

ب ــ محل اتصال ساقه و برگ جای امنی برای لانه‌کردن آفت است. آن قسمت را هم خوب بشویید وگرنه از همین نقطه کوچک تمام گلدان آلوده می‌شود.

اگر با اسکاچ چنین امکانی نیست با یک مسواک نرم بچگانه یا نوک خلال‌دندان هم می‌شود این کار را کرد.

اگر با این روش‌ها شپشک‌ها ازبین‌نرفتند برگ‌های گل را حسابی بچینید، به طوری‌که همه ساقه و برگ‌ها را تا سطح خاک هرس کنید تا برگ و ساقه جدید بدهد که آن‌ها دیگر آفت نخواهند داشت.

 

منبع: روزنامه جام جم

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حسن یوسف شته گل و گیاه سبک زندگی پارسی خبر برگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۲۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخایر شکلات جهان در خطر است

ایتنا - شاید بد نباشد که عاشقان شکلات هرچه ظرف در خانه دارند، پر از شکلات کنند، چون دانشمندان دریافته‌اند بیماری ویرانگری که درختان کاکائو در غرب آفریقا را گرفتار کرده است، احتمالا می‌تواند عرضه شکلات در سراسر جهان را به مخاطره بیندازد.
به آخرالزمان شکلات‌ها رسیده‌ایم؟

شاید بد نباشد که عاشقان شکلات هرچه ظرف در خانه دارند، پر از شکلات کنند، چون دانشمندان دریافته‌اند بیماری ویرانگری که درختان کاکائو در غرب آفریقا را گرفتار کرده است، احتمالا می‌تواند عرضه شکلات در سراسر جهان را به مخاطره بیندازد.

بنیتو چن‌ــ‌چارپنتیر، استاد ریاضیات دانشگاه تگزاس در آرلینگتون، و نویسنده این پژوهش دلسردکننده که به‌تازگی در مجله «پلاس وان» (PLOS One) منتشر شد، می‌گوید: «این بیماری ویروس تهدید واقعی برای عرضه جهانی شکلات است.»

این بیماری که به «بیماری ویروسی ساقه متورم کاکائو» (cacao swollen shoot virus disease) معروف است، از طریق چند گونه شپشک آردآلود، نوعی آفت گیاهی، که از محصول شکلات تغذیه می‌کنند، گسترش می‌یابد.

پس از آلوده شدن گیاه با این آفت، طیف وسیعی از علائم می‌توانند ظاهر شود. از جمله تورم ساقه‌ها و ریشه‌ها، ظاهر‌شدن رگبرگ‌های قرمز روی برگ‌های تازه‌جوانه‌زده و و گرد و کوچک‌شدن غلاف کاکائو.

به گزارش نیویورک پست، دانشمندان «جهانی‌ شدن، تغییرات اقلیمی، تشدید کشاورزی و کاهش انعطاف‌پذیری در سیستم تولید» را از جمله عوامل دخیل در این بیماری می‌دانند.

طبق تخمین کارشناسان، بیماری ویروسی ساقه متورم کاکائو، کاهش ۱۵ تا ۲۵ درصدی برداشت در غنا را به دنبال داشته است که پس از همسایه‌اش، ساحل عاج، دومین تولید‌کننده بزرگ این ماده غذایی به شمار می‌رود. بیش از نیمی از شکلات‌‌های جهان از این دو کشور تامین می‌شوند.

چن چارپنتیر ابراز تاسف کرد و گفت: «غنا در سال‌های اخیر بیش از ۲۵۴ میلیون درخت کاکائو از دست داده است.»

به گفته این دانشمند، متاسفانه مبارزه با این طاعون نبردی دشوار بوده است. شپشک‌های آردآلود در مقابل آفت‌کش‌ها مقاومت بسیاری دارند و کشاورزان را مجبور می‌کنند تا برای پیشگیری از گسترش آفت، گیاهان آلوده را از بین ببرند، درختان مقاوم در برابر بیماری را پرورش دهند یا اینکه به گیاهان واکسن بیماری ویروسی ساقه متورم تزریق کنند.

با این حال، این واکسن‌ها گران‌قیمت‌اند و باری را بر دوش کشاورزان کم‌درآمد وارد می‌کنند و همچنین منجر به بازده کمتر کاکائو می‌شوند که عملاً شکست هدف برداشت‌شان را به دنبال خواهد داشت.

البته این آفت تنها تهدید تجارت جهانی کاکائو نیست. کارخانه‌های شکلات‌سازی در ساحل عاج و غنا فعالیت‌شان را متوقف کرده یا ظرفیت‌های عرضه را کاهش داده‌اند، زیرا توانایی خرید دانه‌ را ندارند. همین مساله باعث شد که قیمت کاکائو در سال گذشته بیش از دو برابر شود و از چندین رکود قیمت در تاریخ فروش این محصول، پیشی بگیرد.  

دیگر خبرها

  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • راز نگه‌داشتن گل طبیعی به مدت طولانی را می‌دانید؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن